Kulináris kalandok a Bocuse d'Or boszorkánykonyhájában
Szeptembertől decemberig
HANGULATOK:
Egy pohár vörösbor Lyon belvárosában a számtalan terasz és borbár egyikében
Lüktető éjszakai élet és elegáns, megfontolt hedonizmus Burgundiában
A száztornyú Dijon, a világ “mustárfővárosa”
Megtanulni egy jó konyhai trükköt francia módra
A Bocuse piac friss portékáinak látványa
Megkóstolni az új Bojaulaist-t a hazájában
1. nap
Elutazunk Lyonba, a Franciaország második legnagyobb városába, a gasztronómia koronázatlan fővárosába. Elfoglaljuk belvárosi szállásunkat. Délután elindulunk a hangulatos óváros utcáin, felkeressük a selyemnegyed-béli tipikus átjáróházakat, a híres falfestményeket, az elegáns főteret. Már első nap rájövünk, hogy Paul Bocuse városában minden az étkezés körül forog… A francia forradalom óta dédelgeti a régi világ ízeit Lyon. Idővel egy rendkívül izgalmas fúzió, a falusi konyha és a kastélyok fortélyai keveredtek össze új stílussá. Ennek az újszerű megközelítésnek az otthonai a bistrok. Egy tipikus bistroban vacsorázunk, ez kihagyhatatlan Lyonban.
2. nap
Reggeli után irány a város séfjéről, a konyha királyáról elnevezett Bocuse csarnok! Osztrigától a sajtig minden frissen kóstolható a hangulatos piacon. Miután megteltünk a szépséges sajtok, herkentyűk, sonkák látványával, ideje megtanulnunk egy-két fortélyt egy jóhírű lyoni főzőiskolában. A sikeres és főleg szórakoztató tanfolyam után egy pohár beaujolais village-zsal elbúcsúzunk a séfek városától és elutazunk Burgundia szívébe, a száztornyú Dijonba.
3. nap
Dijon a burgundi hercegek székhelye, a maga izolált módján leghívebben őrizte meg a "la vie francaise" stílust, mely egyszerre jelent modern, lüktető éjszakai életet és elegáns, megfontolt hedonizmust. Délelőtt a szombati piac nyüzsgésében helyi termelőktől kapunk ízelítőt a vidék gasztronómiai sajátosságaiból. A 17. század óta Dijon készíti a mustárokat a királyság számára. Áfonyával, mézzel, zöldborssal és számtalan izgalmas, fel nem fedett recept alapján készülnek napjainkban is a mustárköltemények. A város körüli dombok ontják a világ legjobb borait, jól csúsznak a világhírű burgundi marha vagy csiga mellé. Kilátogatunk a környék egyik neves borászatába, majd a belvárosban este egy tipikus gasztroétteremben helyi fiatal séfek újításait ismerhetjük meg.
4. nap
Reggel még jut időnk a gyönyörű, nyugodt belváros középkori utcáinak felfedezésére, majd vonattal és repülővel hazaindulunk Budapestre.
LÁTNI FOGJUK:
Lyon történelmi belvárosát
A híres Bocuse csarnokot
Lyon esti életét a bistrok utcájában
Dijon középkori utcáit
Burgundia csodálatos borvidékét
Részvételi díj: 229.500 Ft-tól + repülőjegy
Ajánlott utazási időpont: szeptembertől decemberig
Létszám: minimum 10 főtől
Szállás: 3 csillagos szálloda Lyonban, központi 3 csillagos hotel Dijonban
Utazás: repülővel, vonattal
Ellátás: reggeli
Egyágyas felár: 43.000 Ft
A részvételi díj tartalmazza:
- szállást reggelivel, adókkal
- professzionális magyar nyelvű idegenvezetést
- a tömegközlekedést
- a reptéri transzfereket
- a vonatjegyet
- a lyoni főzőtanfolyamot
- a burgundiai borkóstolót
- élményt
A részvételi díj nem tartalmazza:
- utasbiztosítást és storno biztosítást, repülőjegy lemondási biztosítást
- a Bocuse piaci kóstolót
Fakultatív:
feladható csomag (6000 Ft), vacsorák (40 EUR/alkalom), kóstolgatás a Bocuse piacon (5-20 EUR)
Várható repülő menetrend:
Budapest-Lyon átszállással
Lyon-Budapest átszállással
Jelentkezési határidő:
két hónappal indulás előtt
Az árak per fő értendőek.
Az árakat 340 forintos EUR árfolyamig tudjuk tartani!
A programváltoztatás jogát fenntartjuk.